Ads
Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads




  • gwangju design biennale restbox

    gwangju design biennale restbox
    san francisco CALIFORNIA

    gwangju design biennale restbox
    gwangju, south korea

    for the exhibition “the clue” at the 2009 gwangju design biennale last fall, iwamotoscott architecture were invited to submit a “box of rest”, or ‘restbox’ – one of 42 cubic pavilion designs. according to the exhibition brief, the cube was to be a 1/4 scale model of the 2m x 2m x 2m pavilion, which offers a space of relaxation that reinterprets a traditional korean garden and poem given by the curator.

    the logic of our restbox is based on forming a porous cubic solid whose modular pattern interprets the material textures and dappled light patterns seen and felt in the soswaewon garden. from this porous solid a habitable void is then subtracted, whose profile accommodates a seated person on one side and a reclining person on the other.  the material and geometric investigation behind gwangju restbox continues to explore lines of applied design research begun in some of our earlier work with digitally designed and fabricated lightweight wood veneer modules, including in-out curtain, voussoir cloud and voussoir shell.

    project credits:
    iwamotoscott partners: lisa IWAMOTO / craig SCOTT
    project design and fabrication: ryan golenberg
    project assistants: alexa getting, sonja cheng

    , , , ,

  • WP_Modern_Notepad

    Leave a Comment

    Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.