Ads
Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads




  • field rupture

    field rupture
    san francisco CALIFORNIA

    suckerPUNCH: describe your project.

    veev Design: Situated in one of the ranges of the Berkeley Hills, this project is located in a 1950s modern house, designed to embrace a spectacular view on one side while wrapping around an inner courtyard garden pushed against an upper stone retaining wall. This interior courtyard is the subject of design consideration for an installation driven by the desire to define the garden space with a visual destination from the interior rooms.


    The courtyard ground is overlaid by a topological surface, which is shifting and pushing up vertically forcing the surface to rupture creating a significant moment where the field turns into a figure of two planes pushing against each other.

    sP: what were you reading/listening to/watching while developing this project?

    vvD: lots of old electronic/hiphop music: digable planets, kruder & Dolfmeister, Luke Vibert…etc.

    sP: whose work is currently on your radar?

    vvD: iannis xenakis, a structure engineer/architect and composer

    Design Team:
    raveevarn CHOKSOMBATCHAI, designer
    robbie CRABTREE, asst. designer
    jeremy STEINER, asst. designer

  • Leave a Comment

    Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.