Ads
Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads




  • house de

    house de
    clearwater bay HONG KONG

    suckerPUNCH: describe your project:

    davidclovers: House DE is an “infill” townhouse, spectacularly sited on a hillside above Clearwater Bay, Hong Kong. Combining two existing units into one, the design uses the volumes of three staircases to blend, burrow and interlock spaces vertically across four floors. Each “interaction” is materially monolithic, using stone, wood and a series of delicate aluminum fins. Defined by these fins, the texture and form of the lantern-volume subtly changes shape and depth, casting shadow and emitting light in different ways throughout the day.

    photo credit: Photograph of lantern – Photography by Almond Chu



    photo credits clockwise from top left: Photograph of lantern and Living Room – Photography by Almond Chu, Photograph capturing lantern and stair – Photography by Almond Chu, Photograph of Screening Room light troughs – Photography by Almond Chu, Rendering of aluminum, wood, and stone volumes

    Each stair-volume pries open the house vertically and horizontally, pulling in daylight and emitting artificial light. Thickening the existing building enclosure and stretching it across the front and rear, the bedrooms and new master suite on the upper floors are protected from the elements, yet opens up to views of the natural surroundings. Towards the South, the facade thickens and torques, providing shade for bedrooms and balconies; while on the North, the facade transforms into a garden trellis for an outdoor dining terrace.

    CREDITS
    Design:
    davidclovers

    Design Team:
    David Erdman
    Clover Lee
    Mui Fuk Man
    Jason Dembski
    Yvette Herrera
    Rathi Subramanian
    Lam Pui Wing
    Spencer Mak

    , ,

  • Leave a Comment

    Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.