Ads
Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads




  • coreal
    los angeles CALIFORNIA + quito ECUADOR

    suckerPUNCH: describe your project.

    ana maria BORJA + radha MISTRY:  The design process began by examining various images of sea anemones and sea polyps, looking for moments of repetition, various patterns, and unique texture systems. Once these patterns were found, we explored means by which to simplify and abstract the form, devising a module that would react in a manner that was reminiscent of the behavior of the sea anemones in their natural environment, where the entity is under the influence of the constant ebb and flow of water.

    [MORE]

  • arborescence
    brooklyn NEW YORK

    suckerPUNCH: describe your project.

    carlos GONZALEZ: Post-Romantic Urbanism for the Anthropocene Era. Arborescence is looking for a signifier with the understanding of the inexistence of nature and cities; there is only one system that needs to coexist. With the design of each element of the system, architecture becomes unique. In the large scale the uniqueness becomes anonymous. This architecture is a large-scale guidance of design with anonymous materials for the Anthropocene Era.

    [MORE]

  • second story
    chicago ILLINOIS

    suckerPUNCH: describe your project.

    catie NEWELL of alibi studio:  Amplifying, transporting, and distorting the volumes surrounding and within a contested existing domestic environment, Second Story reconfigures spaces that were once familiar into an “other” occupation and visual register.  Used to imprint the space and excite the atmosphere, this inhabitable texture is driven by the manipulation of factory standard acrylic rods to capture, manipulate, and distort the existing volumes of the second story of Spencer’s Funeral home in Flint, Michigan, a house slated for demolition.

    [MORE]

  • visual permeability pavilion
    new york NEW YORK

    suckerPUNCH: describe your project.

    fast PACE, slow SPACE:  The purpose of this pavilion is to provide multiple spaces for relaxation, contemplation, and social interaction. The two spaces within the project are broken apart, providing one space for two people to relax in a more private setting, and one space for four people to have a conversation or drink. The angling of the wooden slats was designed to maximize this separation for the private zone, and minimize it for the public zone; thus creating a gradient of visual permeability.

    [MORE]

  • moscovian military house
    london ENGLAND

    suckerPUNCH: describe your project.

    andrew OSULA:  The Moscovian Military House embraces the visual expressions of both the Goth fashion and architectural discourse, transforming it into a converging typology that encourages spatial awareness and connectivity. The internal program integrates function with visual complexity, serving as a series of open exhibition spaces. Visitors are also invited to experience the rugged atmospheric ambience within the building which displays the latest in military gear and weaponry.

    [MORE]

  • interiority
    philadelphia PENNSYLVANIA

    suckerPUNCH: describe your project.

    chia wei LIAO + ildo YANG:  An architecture provides experience to its audiences. Various aesthetic qualities of a space such as its geometry of parts, material qualities, and lighting solutions, contribute to experiential effect. Series of articulated experiential effect can be curated in order to produce emergent atmospheres in the space, and the atmosphere evoke unique experience of the space.

    [MORE]

  • diaphanus
    state of MEXICO

    suckerPUNCH: describe your project.

    gabriel ESQUIVEL + david HERNANDEZ M.: Diaphanus (Transparent in Latin) is an ephemeral floating bouquet like surface. It has three components; a structure, a tessellated surface, and a top layer of three-dimensional pieces organized through aggregation. A series of investigations were established not only about digital fabrication techniques, sensation, but also on the technologies of rainwater collection in order to develop a prototype that discusses performance and sensation.

    [MORE]

  • narkule
    istanbul TURKEY

    suckerPUNCH: describe your project.

    candaş SISMAN + deniz KADER: Gated communities are accepted fictional living forms of the big cities. Most of the families want to live in a secure and well-prepared constructions with active social possibilities. The construction have also been designed for new communication ways and privacy limits of the visitors. Technologies and eco-friendly approaches in daily architectural visions direct urban planners to add really simple and effective designs on whole area. Taking all this into consideration; gated communities convert all this parameters into a reliable social networks with a specific design path.

    [MORE]

  • digital collage project
    oakland CALIFORNIA

    suckerPUNCH: describe your project.

    mark SCHAER: The first collage i made was of a pack of wolves, (was thinking about Jack London at the time) so I scanned these comic book illustrations, chopped them up, added background photographs, thinking i would eventually make a painting, or drawing…. but the idea of making a painting sounded slow and tired at the time, so i just kept playing with the images of the wolves. First they were running in the snow field, then they were running for their lives from a forrest fire…. i fell in love with how easy it was to play with the images and before even realizing it, I had made dozens more, on a kind of image binge. For the first time the pixels really became the thing. Its a simple thought, but it was a personal breakthrough of sorts, and has opened up a lot of possibilities in my work.

    [MORE]

  • WHATAMI
    rome ITALY

    suckerPUNCH: describe your project.

    starTT: WHATAMI is based on the manufacturing of an artificial archipelago-hill, generating smaller green areas in the garden and potentially outside the museum. WHATAMI is the corruption of “What am I”, the industrial declination of the first puzzle invented in the XVIII century for fun-learning by John Spilsbury, it could be dismounted along the geographic boundaries; a tribute to the maps of Alighiero Boetti, which is dedicated to the square of the MAXXI. The hill works as a garden, injecting “green” into the concrete plateau of the museum’s outdoor space, allowing it to serve as a stage and/or parterre for concerts and other events, or as a space to rest and look at the museum itself.

    [MORE]