Ads
Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads




  • ProtoWall

    ProtoWall
    hong kong CHINA

    suckerPUNCH: Describe your project.

    KWOK-TUNG chun: This project aimed to partition off two rooms from a tiny flat 4.4 by 7.2 meters, of which impossible to give the rooms windows that are toward to outside. Thus, optimise the qualities of the two rooms is the goal of the design, regarding natural lighting, ventillation and privacy.

    One of the room get the opening by creating a curve wall which left a gap for setting a window and door face to main window in order to introduce sunlight and air flow indirectly into the room. On the another room, the opening should be created by special way that attempt to alow the indirect sunlight and ventillation happen in the room but insulate the sight. Therefore, a triple-layers wall was designed, the external layer is patterned with opening, internal layer is used to block the sight from the opening from external layer, but the external layer and internal layer are splited up by a middle layer which create gaps for light and air flow through the room.

    sP: What or who influenced this project?
    K-T c: Low budget. Digital fabrication in factory, reducing workers, reducing short construction time on site.

    sP: Whose work is currently on your radar?
    K-T c: Myself only.

    , ,

  • WP_Modern_Notepad
    • herman Says:

      Nice idea,

      only the non existing door integration is i.m.h.o.
      a major design fault.

      Spending the money on a cnc – milled interieur and then
      being unable to find a solution that
      goes with the surface logic doesn´t pay the necessary tribute
      to the design ingenuity of the many people this project from.

      The unabilty of the author to reflect the origins of his design,
      just furthermore shows his poor understanding of the field
      and therefore i honestly wonder, why this project is being
      published here at all.

    Leave a Comment

    Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.