Ads
Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads




  • Screenplay

    Screenplay
    los angeles CALIFORNIA

    Screenplay is conceived of as a “play” on one’s visual perception. This twenty-one foot long screen wall is constructed of forty-five thousand linear feet of rope strung through a series of lightweight steel frames. The wall is designed with the intention of provoking a sense of curiosity by slowly revealing its form and complexity through physical and visual engagement with the work. The wall is made from a repetitious steel framework with rope infill that varies over the length of the wall in three dimensions, forming a thickened undulating screen made up of dense line-work. In its orthographic, or “straight-on” view, the wall forms a meticulously organized series of patterns easily recognized by the viewer.

    As the viewer moves around the wall, its three-dimensional qualities reveal a more complex system of deep sectional cavities, twisting surfaces, and material densities. The experience is meant to build on an “on-again/off-again” system of pattern legibility, using optical effects as a means of provoking engagement in the work.

    [VIDEO]

    Screenplay by Oyler Wu Collaborative was on view from 6/22 to 6/24 at Dwell on Design 2012 at the L.A. Convention Center.

    Project Design and Fabrication Team: Dwayne Oyler, Jenny Wu, Huy Le, Sanjay Sukie, Yaohua Wang, Qing Cao, Farnoosh Rafaie, Jie Yang, Clifford Ho, Joseph Chiafari, Tingting Lu, Qian Xu, Mina Jun, Vincent Yeh, Kaige Yang, Shouquan Sun.

    , , , ,

  • Leave a Comment

    Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.