Ads
Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads




  • davidclovers, "The 109 Repulse Complex." Photo of the Main lobby, Tower 1.
    hong kong CHINA

    In August 2013, davidclovers completed a series of projects that cohesively integrates the common areas along the podium of The Repulse Bay, giving a new identity to the Complex. The projects include renovation for de Ricou (a residential tower), Waterscape (an outdoor pool with changing rooms), PlaySquare (a children’s play area), Entry Lobbies, Carpark Lobbies and Breakers (a café).

    [MORE]

  • davidclovers, TRB109 WATERSCAPE. Aerial photograph of the pool lit at night.
    hong kong CHINA

    davidclovers has designed a series of projects that tie together the common areas along the podium of the four towers at The Repulse Bay. The project includes the Outdoor Pool and Changing Rooms, Children’s Play Area, Entry Lobbies and Car park Lobbies. It builds upon the growing trend in Asian developments to produce spaces that are part recreation, part social condenser, and part infrastructure. The project seeks to diversify these otherwise separated spaces while at the same time unifying their sensibilities.

    [MORE]

  • davidclovers, Breakers. Column and backwall with continuous wallpaper. Photo: Margot ERRANTE.
    hong kong CHINA

    davidclovers’s design for breakers café is their first full brand concept and design project. Using the existing columns as focal points to re-shape the space, the design for breakers shifts the attention away from the walls to the ceiling, giving it a new sense of openness and extension. Using a mixture of contemporary geometry, abstract graphics and rusticated recycled materials, the design bravely assembles a new sensibility of the café experience. Flanking the gym and the pool, it is an intensely colorful and vibrant environment with spectacular forms while at the same time, the design remains open ended and comfortable to retreat and relax in.

    [MORE]

  • Stanley Beach House
    hong kong CHINA

    Set along the coast of Stanley Bay, davidclovers’ Beach House takes the idea of adaptive re-use to new lengths. The project is both a gut renovation of four apartment units and a restoration of the exterior. Re-working the edges, top and underbelly of the building the design includes three additions that unfurl into the garden, wrap the roof patio and interweave through the common space stair.

    [MORE]

  • Morningstar Preschool
    hong kong CHINA

    Situated in a small ground floor space below a residential tower in Hong Kong, Morningstar Preschool makes use of two core design elements in a children’s educational facility—wainscoting and lighting—to create an innovative educational space. davidclovers uses these two elements to unify rooms that are separated and to convert circulation space into spaces of education. The bamboo wainscoting transforms from benches to shelving, to reading “pads” and to climbing walls, moving in and out of class rooms and hallway areas.

    [MORE]

  • BAMA ECO RESORT
    guangxi CHINA

    davidclovers was hired in 2010 to work on two key areas of an eco-tourist resort project that intends to be a flagship project for China demonstrating how architecture can both re-work and reinvigorate sensitive habitat sites. Using innovative construction methods and design processes both projects “farm” the existing terrain of the site finding its latent potentials.

    [MORE]

  • tregunter
    the peak HONG KONG

    suckerPUNCH: describe your project.

    davidclovers: Nestled amongst a forest of towers on Old Peak Road above Central Hong Kong, the Tregunter tower holds unique layered views of Victoria Harbor. The abundance of bay windows, structural walls and beams that are common to residential towers would appear to constrain the possibilities of the apartment. However, by turning constraints into opportunities, davidclovers re-works the volumes of this apartment by using the ceiling and the floor.

    [MORE]

  • house de
    clearwater bay HONG KONG

    suckerPUNCH: describe your project:

    davidclovers: House DE is an “infill” townhouse, spectacularly sited on a hillside above Clearwater Bay, Hong Kong. Combining two existing units into one, the design uses the volumes of three staircases to blend, burrow and interlock spaces vertically across four floors. Each “interaction” is materially monolithic, using stone, wood and a series of delicate aluminum fins. Defined by these fins, the texture and form of the lantern-volume subtly changes shape and depth, casting shadow and emitting light in different ways throughout the day.

    photo credit: Photograph of lantern – Photography by Almond Chu

    [MORE]

  • immuring
    los angeles CALIFORNIA

    Immuring (2010)
    By davidclovers in collaboration with artist C.E.B. Reas

    suckerPUNCH: describe your project.

    davidclovers: Immuring consists of six full-scale prototypes, each explore different possibilities for the cladding system for Lunar House. Designed as a speculative suburban home for a developer in Houston, Texas (Hometta Inc), a fresco designed by Reas is immured into the cladding and mass of the building. The illusive and painterly effects common to Reas’ artwork are digitized through his custom software, formed, etched, and manipulated architecturally by davidclovers.

    [MORE]

  • big pink
    los angeles CALIFORNIA

    06.04.10 – 07.18.10 | SCI-Arc Gallery
    davidclovers: Immuring

    Exhibition discussion:
    Architects David Erdman & Clover Lee, and SCI-Arc Director Eric Owen Moss discuss Immuring

    Friday, June 4, 7pm
    Opening reception follows

    The exhibition remains on view in the SCI-Arc Gallery through July 18.
    [MORE]