Ads
Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads




  • hyperion project

    hyperion project
    los angeles CALIFORNIA

    suckerPUNCH: describe your project.

    Oyler Wu Collaborative: Located on a vibrant commercial street in the Silver Lake area of Los Angeles, this building is a renovation of an existing 1930’s residential duplex. The project involves an ongoing series of interventions and transformations, beginning with the renovation of the building and growing to include a fence, with several (constantly evolving) additions in the works. The building includes the design office of Oyler Wu Collaborative, with a private residence located upstairs. The exterior of the building is an austere two-story volume clad in fiber-reinforced cement board with deep, recessed aluminum windows. The interior of the building combines exposed 1930’s wood frame construction with simple modern detailing.



    The primary design feature of the project is an aluminum and 100% recycled composite board fence along Hyperion Avenue. This fence serves as a visual barrier between the busy traffic along Hyperion Avenue and the live/work building. Conceived of as a [not so private] privacy fence, the structure explores the spatial and geometrical implications of a constant fluctuation between horizontal louver and vertical slat.

    Project Team: Dwayne Oyler, Jenny Wu, Mike Piscitello, Jacques Lesec, Paul Cambon, Huy Le, Nathan Myers, Dan Hutchins, Jian Huang, Michael Chung, Vincent Yeh, Ehab Ghali, Sanjay Sukie, Chris Eskew, Matt Evans
    Exterior Photography: Scott Mayoral
    Interior Photography: Dwayne Oyler
    Structural Engineer: William Hogan
    Square Footage: 1800 sq. feet

    ,

  • Leave a Comment

    Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.