Ads
Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads




  • broad cafe @ sci_arc

    broad cafe @ sci_arc
    los angeles CALIFORNIA

    suckerPUNCH: describe your project.

    marcelo SPINA + Georgina HULJICH: located adjacent to the santa se entry of the a quarter mile southern california institute building [sci_arc], the new broad café and sci_arc student lounge will create an intensive atmosphere of light, color and material form hence inducing social exchange and enhancing body sensations.

    the new broad café is organized into two different and distinct levels. the ground level contains the area dedicated to the café and preparation kitchen. enclosed from the outside the eastern wall is tilted and changes from surface to a brunching manifold of vertical funnels that direct their trajectories towards the existing windows.  the effect of light shinning down the surface produces interstitial scenic views up the funnels towards the outside. other elements within this space include a service counter, a support counter and a bench which serves as a seating area for waiting and is physically continuous with the adjacent counters and the tilting wall.

    the student lounge in the upper level is organized as a free plan with a complex ceiling funnel hanging overhead and modulating lighting effects. tables and chairs can freely accumulate and organize according to individual demands. continuity through the two levels, both physical and conceptual, is achieved through a ceiling funnel system which redirects natural light coming from the windows and skylight on the existing building.

    the ceiling funnel system consists of a porous surface with openings which vary in size, shape and performance. the larger perforations [heads] located below the skylight, “funnels”, behave like coffers which contain and distribute light. light transmission, reflection and attenuation are enhanced by a variable materiality within the fibber glass and heat formed plastic shells. a gradient finish of bluish grey indexes the transition between natural and artificial light.

    by capturing and redirecting the light from both, the existing skylight and east windows, we aspire to indirect, interstitial effects of illumination throughout the café hence constructing an introverted atmosphere of social dynamics and exchange that can be at the same time radical and subtle.

    , , , ,