Ads
Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads




  • tregunter residence

    tregunter
    the peak HONG KONG

    suckerPUNCH: describe your project.

    davidclovers: Nestled amongst a forest of towers on Old Peak Road above Central Hong Kong, the Tregunter tower holds unique layered views of Victoria Harbor. The abundance of bay windows, structural walls and beams that are common to residential towers would appear to constrain the possibilities of the apartment. However, by turning constraints into opportunities, davidclovers re-works the volumes of this apartment by using the ceiling and the floor.


    Subtly elongating, pressing upward, and sloping downward, the ceiling produces variable sensations of compression and expansion – making the apartment seem larger than it is, drawing delicate lines that separate dining from living. Skillfully dodging and maneuvering around air-conditioning units and structural beams, the ceiling integrates artificial light and various materials – re-orienting the apartment toward the exterior.

    The minimal use of wood and plaster shift the elevation of the apartment (typically on the walls) to the horizontal surfaces – enhancing the outward/upward thrust of the ceiling. Cabinets painted white, thicken and absorb storage, entertainment systems and integrate bench seating. Materials are used three-dimensionally throughout the apartment. Wood rotates from floors and ceilings to walls in the kitchen and mosaic tiles brighten toward windows in the bathrooms making the illumination from windows seem even brighter.

    Additional credits:

    Client:
    Brain Ltd.

    Type:
    2400sf apartment renovation

    Design:
    davidclovers

    Design Team:
    David Erdman, Clover Lee, Jason Dembski, Mui Fuk Man, Katrina Lee, Spencer Mak

    Photography:
    Courtesy of davidclovers
    Assisted by Ziyin Zhou

    ,

  • Leave a Comment

    Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.