Ads
Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads




  • Collaborative Innovation Center

    Collaborative Innovation Center
    pittsburgh PENNSYLVANIA

    suckerPUNCH: describe your project.

    giacomo TINARI: Throughout history, innovation and technology have enabled novel formal dialects but have never altered our intuitive appreciation for proportion and beauty.
    A collaborative innovation center for the campus of Carnegie Mellon University must balance between innovation and the architectural character of Carnegie Mellon.
    On an urban scale, the building height was kept between three and four floors granting the surrounding residences unobstructed daylight. Containing 190,000 sq ft of rentable office space, the building volume is divided to include a central atrium as well as four lighting/ventilation wells which operate as an effective passive lighting strategy and the buildings primary ventilation system.

    The atrium structure is an ETFE system, which exhausts air, controls lighting levels and provides unique opportunities for three-part integration of structure, envelope, and interior systems.

    sP: what or who influenced this project?

    gT: Venturi, Scott Brown and Associates

    sP: what were you reading/listening to/watching while developing this project?

    gT: Reading:
    Huey Lewis and the News
    Classicism is Not a Style by Demetri Porphyrios

    sP: whose work is currently on your radar?

    gT: Huey Lewis and the News
    Classicism is Not a Style by Demetri Porphyrios

    , ,

  • WP_Modern_Notepad

    Leave a Comment

    Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.