Ads
Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads




  • Green Lung
    vienna AUSTRIA

    suckerPUNCH: Describe your project.

    Sergio GONZÁLEZ, Luis MUÑIZ, Stephan SOBL, & Giacomo TINARI: The gentle slope of the Makasiinipuisto park promenade leads to the heart of the design, an eighteen meter high glass roofed central courtyard; the green lung. Connecting to all major program areas and behaving as a pedestrian distributor the courtyard and hanging gardens elude to a lively urban piazza . The children’s space, offices, workrooms and restaurants reside to the north of the green lung. While on the southern end is the library, illuminated through a system of skylights and redirection lighting systems.

    [MORE]

  • Connecting Downtown Pittsburgh | Renewing the Burnham Rotunda
    changsha CHINA

    suckerPUNCH: Describe your project.

    giacomo TINARI: Vulnerable, sterile and inefficient are an unflattering introduction to a city.

    Reinstating Penn Station as Pittsburgh’s Union Station would not only create an inviting city gateway, but could mend the inefficiencies between Pittsburgh’s varied modes of transportation. By forcing pedestrians to navigate across dangerous intersections and leaving tourists oblivious to the proximity of their connecting routes, an appreciation for Pittsburgh’s skyline, history and culture are lost. Topographic separation dilutes the sites connections and, as it stands now, the Burnham Rotunda to holds no significance to the commuter.

    [MORE]

  • Collaborative Innovation Center
    pittsburgh PENNSYLVANIA

    suckerPUNCH: describe your project.

    giacomo TINARI: Throughout history, innovation and technology have enabled novel formal dialects but have never altered our intuitive appreciation for proportion and beauty.
    A collaborative innovation center for the campus of Carnegie Mellon University must balance between innovation and the architectural character of Carnegie Mellon.
    On an urban scale, the building height was kept between three and four floors granting the surrounding residences unobstructed daylight. Containing 190,000 sq ft of rentable office space, the building volume is divided to include a central atrium as well as four lighting/ventilation wells which operate as an effective passive lighting strategy and the buildings primary ventilation system.

    [MORE]