Ads
Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads

Ads




  • Green Lung

    Green Lung
    vienna AUSTRIA

    suckerPUNCH: Describe your project.

    Sergio GONZÁLEZ, Luis MUÑIZ, Stephan SOBL, & Giacomo TINARI: The gentle slope of the Makasiinipuisto park promenade leads to the heart of the design, an eighteen meter high glass roofed central courtyard; the green lung. Connecting to all major program areas and behaving as a pedestrian distributor the courtyard and hanging gardens elude to a lively urban piazza . The children’s space, offices, workrooms and restaurants reside to the north of the green lung. While on the southern end is the library, illuminated through a system of skylights and redirection lighting systems.

    The restaurant has been elevated from the ground floor in order to take full advantage of the sites picturesque views. An independent entrance allows the client service facilities to serve park visitors when the library is closed. A delicate interplay between collective public spaces and private alcoves engages the visitor and ensures equality and access of the buildings services.

    sP: What or who influenced this project?
    SG, LM, SS, & GT: Parabolas.

    sP: What were you reading/listening to/watching while developing this project?
    SG, LM, SS, & GT: Kurt Schwitters’s Merzbau.

    sP: Whose work is currently on your radar?
    SG, LM, SS, & GT: Coop Himmelb(l)au.

    Additional credits and links:
    Energy & Building Performance /// Bernhard Sommer

    • Print
    • Digg
    • del.icio.us
    • Facebook
    • Mixx
    • Google Bookmarks
    • Add to favorites
    • RSS
    • Technorati
    • Tumblr
    • Twitter
    • email

    , , , , , ,

  • Leave a Comment

    Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.